Praktische uitvoering

De lasertherapie geef ik in onze praktijk of in de praktijk van uw eigen dierenarts maar ik kan ook bij u thuis komen.

Na onderzoek van uw huisdier stel ik een behandelplan op en adviseer ik u over de hoeveelheid behandelingen. Ik kan tijdens datzelfde consult zelfs al de eerste behandeling uitvoeren.

Narcose of medicatie is niet nodig. Ook hoeft de vacht niet geknipt te worden. Wel worden de ogen van iedereen die bij het dier staat en soms ook de ogen van het dier zelf beschermd met een speciale bril. Als het dier niet met de ogen in contact kan komen van de laser (bijvoorbeeld als het dier met de rug naar de laser toe zit), dan hoeven de ogen van het dier niet te worden beschermd. Dit houd ik zelf in de gaten; het apparaat zendt alleen stralen uit als ik op het knopje druk van de probe (het handinstrument), die ik vasthoud in mijn hand.

Het laserlicht komt uit een handinstrument dat ik, als dierenarts, over de huid van uw huisdier beweeg. Het dier voelt een lichte en rustgevende warmte, wat zorgt voor een ontspannend gevoel en een snelle verlichting van de pijn. Uw dier voelt zich snel op zijn gemak en geeft zich aan de behandeling over. Het aantal lasertherapiebehandelingen kan variëren van eenmalig tot meermalen per week gedurende een aantal weken. Een behandeltijd is kort: tussen 5 en 15 minuten. De patiënt kan daarna direct mee naar huis.

Na de eerste behandeling kan de pijn of zwelling al merkbaar zijn afgenomen. Maar vaker treedt verbetering na drie of vier keren op.

Neemt u gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.